Wczoraj (26.11) Zakończyła się druga edycja szczecińskiego programu TheGusta. Metą była kawiarna Etno, która dla gości przygotowała słodki poczęstunek.

W tej edycji uczestniczy programu, mieli okazję spróbować dań z: Bistro Portowe przy ul. Dubois, Greek Ouzeri na Bulwarze Piastowskim i Marshal Food przy ulicy Rayskiego.

W Bistro Portowym spróbowaliśmy naprawdę smacznego dorsza. Wystrój lokalu nawiązuje do portowego klimatu miasta i morza. Polecamy to miejsce wszystkim spragnionym klasycznego nadmorskiego zestawu.

 

Greek Ouzeri na bulwarach przygotowało dla uczestników do spróbowania greckie specjały: szaszłyka z karkówki, pierożki z fetą i szpinakiem, pastę z ikry oraz nadziewane oliwki.

 

 

 

Marshal Food nie zawiódł uczestników. Jest to zdecydowanie nasz faworyt obecnej edycji TheGusta. Przystawka: rozgrzewająca zupa marchewkowo-pomarańczowa, danie główne: sałatka z kurczakiem w sezamie z sosem musztardowo-miodowym i ciepłem pieczywem, a deser podany pod postacią rogalika z owocowym nadzieniem. Ci, którzy jeszcze nie mieli okazji wybrać się do szczecińskiego Marszałka, muszą jak najszybciej nadrobić straty! Jest to piękne miejsce, gdzie goście naprawdę czują się „ugoszczeni”. Obsługa sympatyczna, porozmawia z każdym klientem. Czuć pozytywną atmosferę w tym lokalu 😊

 

 

 

 

Dla przypomnienia TheGusta to akcja, w której płacimy 59 zł i mamy okazję spróbować dań z 3 różnych restauracji. Jest to dobra okazja do poznawania kulinarnej mapy Szczecina za niewielkie pieniądze i dobry argument do spotkań ze znajomymi.

Zapisy na 3 edycję TheGusta trwają do 30 listopada. Kolejna edycja ma się odbywać tylko w grudniowe wtorki. Formuła jak najbardziej za plus, ponieważ łatwiej można wygospodarować czas na kulinarne degustacje.

 

Autor

Hej mam na imię Karolina w tym roku kończę 23 lata. Studiuję gospodarkę przestrzenną, z którą planuję swoją przyszłość zawodową. Kocham moją babcię :)

1 komentarz

  1. Szkoda, że takie małe stoliki w tym Marshalu…. A gdzie relacja z The Greek Ouzir?

Napisz komentarz