12 listopada (niedziela) oficjalnie rozpoczęła się druga edycja TheGusta Szczecin. Pierwszym miejscem, w którym uczestnicy programu mogli spróbować dań było Bistro Portowe.

Bistro Portowe znajduje się przy ulicy Dubois 3. Lokal idealnie wpisuje się w portowy klimat, który panuje w nadodrzańskich okolicach Szczecina. Wystrój jest skromny, ale klimatyczny. Na ścianach umieszczone zostały zdjęcia przedstawiające Szczecin od strony portowej; cumujące statki, Wały Chrobrego, dźwigi, Odra.

 

 

 

W Bistro można spróbować różnego rodzaju ryb z dodatkiem surówek, frytek, ziemniaków. Z okazji programu TheGusta, dla uczestników przygotowano: dorsza w panierce i różnego rodzaju dodatki (frytki, ziemniaki, surówki).

Ryba podawana w Bistro jest naprawdę bardzo smaczna. Filet z ryby jest sporych rozmiarów, a panierka jedyna w swoim rodzaju. Pomimo tego, że było tylko jedno danie, to wyszliśmy najedzenie i uśmiechnięci.

Następny przystanek TheGusta to Greek Ouzeri, które znajduje się na Bulwarze Piastowskim (16.11.2017) . Dla wszystkich tych, którzy nie załapali się na drugą edycję mamy informację: już niedługo rozpoczną się zapisy na III Mikołajkową edycję ;).

Autor

Hej mam na imię Karolina w tym roku kończę 23 lata. Studiuję gospodarkę przestrzenną, z którą planuję swoją przyszłość zawodową. Kocham moją babcię :)

Napisz komentarz